Restauracja
Restauracja, w której prowadzona jest lekka, ciężka czy pełna gastronomia?
Wybierając lokal użytkowy, w którym zamierzamy prowadzić restaurację, warto zwrócić uwagę na parametry marketingowe i możliwości techniczne nieruchomości. O ile małym lokalom, jak pub czy kawiarenka, prowadzącym lekką gastronomię, wystarczą podstawowe przyłącza i niewielka przestrzeń robocza, o tyle prowadzenie restauracji i pełna gastronomia wymagają już spełnienia szczególnych wymogów. Liczy się przystosowanie lokalu pod względem parametrów wentylacji, przystosowanie dla przyszłych odbiorów SANEPIDu, umiejscowienie separatora tłuszczu, klimatyzatorów czy agregatów chłodniczych, wysokość pomieszczeń i ich usytuowanie.
Korzystając z oferty LOCO Commercial możemy mieć pewność, że parametry techniczne nieruchomości zostaną należycie zweryfikowane, a w lokalu serwować będziemy mogli zarówno śniadania i lunche, jak i obiady i kolacje. Pełna gastronomia potrzebować będzie również odpowiednio wyposażonej kuchni, rozbudowanej wentylacji, klimatyzacji czy obecności pomieszczeń socjalnych. LOCO Commercial pomoże w zorganizowaniu niezbędnych pozwoleń oraz sprawdzi już istniejące przyłącza i parametry techniczne lokalu jak również pomoże w uzyskaniu koncesji na sprzedaż alkoholu, zgody Sanepidu, czy zezwolenia na prowadzenie letniego ogródka gastronomicznego. Możliwość zjedzenia posiłku na świeżym powietrzu niezmiennie cieszy się uznaniem i popularnością, a restauracja z ogródkiem w miejscu takim jak Warszawa, to gwarancja zadowolenia klientów i sukcesu jej właściciela.